‘Voor een groep van -slik- veertig adembenemende vrouwen’

360 connectors

Twee stoere dames met een idee. Het oprichten van een club met en voor vrouwen die samen in een veilige omgeving op zoek gaan naar zichzelf. 

Ik ontmoette ze bijna twee maanden geleden voor de eerste keer en dat was een feest. Ik geef toe, ik was meteen verliefd op beide. Melanie Ponsioen neemt ons mee in de zenuwslopende start van hun avontuur.

En daar sta ik dan, samen met Suus. Voor een groep van -slik- veertig adembenemende vrouwen. Wat zien ze er mooi uit. Wat zullen ze van me denken. Ik weet niet meer zeker wat ik zojuist heb verteld. Heb ik mezelf wel goed voorgesteld? Sjezus, ik ben zenuwachtig. En tegelijk zo verschrikkelijk blij. “Welkom bij de launch van hét nieuwe Amsterdamse netwerk 360° Connectors Club – een plek waarin we elkaar voorzien van waardevolle connecties en waar we maandelijks bij elkaar komen om samen te ontdekken wie we zijn, waar we staan en waar we heen willen”, zeg ik terwijl ik een -let’s do this- knipoog geef aan Suus, mijn ultieme businessconnector en -partner.

We vertellen over hoe we geloven dat we samen tot grootse dingen in staat zijn mits we in volledige connectie staan met onszelf, hoe we elke laatste donderdag van de maand bij elkaar komen voor een activiteit die je prikkelt om de verbinding met jezelf, de ander en je omgeving aan te gaan. We benadrukken dat dit een netwerk is voor vrouwen die, net als wij, op zoek zijn naar échte connectie. En terwijl Suus enthousiast de visie van de club presenteert dwalen mijn gedachten even af naar vorig jaar. Een jaar dat m’n tijdslijn donker kleurt. Een jaar waarin ik geconfronteerd ben met teleurstellingen, mijn grote liefde heb moeten loslaten, hoe ik alles heb gegeven in een baan waarin ik mezelf verloor en bestempelde als grote verliezer. In elke vorm mogelijk. Ik raakte mezelf kwijt, of beter gezegd, ik ben gaan geloven dat ik niets bij te dragen had aan mijn omgeving en vond mezelf te waardeloos om aan te verbinden. Pure disconnectie met m’n eigen hart, m’n eigen p!ersoon.

De volgende slide brengt me terug naar het nu en geeft me het startsein om te vertellen over de activiteiten van de club in 2014 die op jaarbasis samen een 360° cirkel vormen waarbij we vanuit drie perspectieven connecties benaderen, namelijk de connectie met je unieke identiteit, de kracht van connectie met de ander om vervolgens de connectie met je omgeving aan te gaan. Ik kijk de zaal in en ben mij opnieuw bewust van de momenten waarin ik erachter kwam dat deze volgorde van essentieel belang is.

Connectorsclub Ik zie mezelf langs de Bosbaan in Amsterdam rennen: het moment waarin ik erachter kwam dat ik mezelf niet kon aanmoedigen, dat ik niet trots kon zijn op m’n prestaties en elke run opnieuw een gevecht aan moest gaan om mezelf en mijn tekortkomingen te accepteren, connectie met mijn identiteit. Ik voel de kracht van verbinding met anderen bijna tastbaar als ik terugdenk aan mijn laatste reis naar Canada: net m’n eerste baan afgerond en totaal uitgeput aangekomen bij een vriendin die drie weken lang mijn hand vasthield in momenten van bezinning, inclusief dagenlange gesprekken over alles wat mij zo had geraakt dat jaar. Ik had de connectie met haar zo hard nodig – het gaf me de moed om de verbinding met mezelf weer aan te gaan. En daarin vond ik de kracht om mezelf weer te laten zien aan mijn omgeving. Niet in één keer, niet pijnloos, niet perfect. De verbinding met je omgeving a!angaan kan alleen vanuit een pure connectie met jezelf en daarvoor heb je anderen nodig.

Bijna klaar – we lichten wat praktische informatie over het membership toe en sluiten af met een persoonlijke boodschap van Kwetsbare Held Wout die in een kort filmpje de aanwezige vrouwen zowel weet te charmeren als te inspireren om vanuit kwetsbaarheid de verbinding met anderen aan te gaan. Mijn ogen twinkelen en Suus geeft me een kleine, ietwat scheve glimlach, want we weten allebei dat het moment is gekomen.

We stappen naar voren, naast elkaar, en kijken recht in de groep. This is it. “Lieve, mooie, jonge, ondernemende vrouwen: dit is onze visie, dit is onze grootste droom, dit is wat we samen met jullie willen ontdekken, dit is de club, dit zijn wij. En we willen niets liever dan samen de club vormen. Are you in? Kom dan naar voren met het label wat je in je handen h!ebt en hang dit label aan onze armen”. Stilte.

M’n hart bonst. Ik besef me eigenlijk pas op dat moment hoe pijnlijk het is als niemand naar voren komt. Ik voel me klein. Twijfel aan mezelf. Duurt dit een uur, minuut of een seconde? Wacht. Het is maar een fractie van een seconde, één voor één komen er meiden naar voren, er vormt ineens een gigantische rij en in een vlaag beginnen we dertig labels te ontvangen. We horen prachtige, herkenbare verhalen, knelpunten en overwinningen, motieven om bij de club te willen zijn, angsten die klaar staan om overwonnen te worden, nieuwe banen, huizen of andere waardevolle connecties die beschikbaar zijn, nieuwe ideeën en vooral een bron van liefde. Ik kijk Suus aan, ik geef mijn label aan haar en zij geeft mij haar label.

Ik ben.
Wij zijn.
3!60° Connectors Club.

Ben jij ook op zoek naar échte connectie? Check www.360connectorsclub.nl | Wil je graag
in contact komen met Melanie? Mail naar melanie@360connectorsclub.nl