door Brabant heen op een gesponsorde fiets! ‘De luchtfietser’

Op een gesponsorde futuristische fiets ga ik door de provincie Noord-Brabant crossen op zoek naar verhalen van luchtfietsers!

Dat avontuur kun je vanaf vandaag hier volgen door De Luchtfietser leuk te vinden 🙂
Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot de vrije geesten in deze wereld. Mensen die durven te creëeren en los lijken te staan van het oordeel van een ander. Mensen die geloven dat het beter kan en daar iets mee doen.

Ik maak al een tijdje films voor BrabantDC. (DC = District of Creativity). Een organisatie in Noord-Brabant die net als ik gelooft dat we die vrije geest en een andere manier van kijken/ doen nodig hebben om de uitdagingen van deze tijd te overwinnen.

Via hen kwam ik uitvinder Hugo Vrijdag tegen. Hugo ontwikkelde samen met een oude schoolvriend ‘De Ontdekfabriek’. Een avontuurlijke speel/werkplaats in een oude fabriek in Eindhoven, waar kinderen aan de hand van verhalen met techniek in aanraking komen. Hij speelt hiermee in op het tekort aan makers.
Hij had het steeds over luchtfietsen. ‘Een luchtfietser is iemand die gelooft in een idee, die dat idee koestert, die zo is gaan geloven in dat idee dat hij het niet meer loslaat. Maar die ook tegenspraak tegenkomt. Het begint met dromen, niet met een exploitatieplan.’

Op hetzelfde moment waren BrabantDC en ik een samenwerking aan het uitstippelen voor de rest van dit jaar. Hier ontstond het idee om de verhalen van die ‘Luchtfietsers’ in de provincie Brabant op te gaan halen. Verhalen van creatieve mensen die laten zien dat het anders kan.

En dat wilde ik niet op de normale manier doen. Ik wil Brabant leren kennen. Ik wil het landschap voelen en dromend door de bossen sjezen.

Trefecta Mobility geloofde in deze luchtfietserij en was bereid om een (electrische) fiets van de toekomst te sponsoren voor deze reis.

Ik zou het heel tof vinden als je ook meereist met mij. Dat kan dus via de facebookpagina van ‘De Luchtfietser’ of op brabantdc.nl/deluchtfietser.
#deluchtfietser #BrabantDC #KwetsbareHeld
Foto door Emmily B.com