Droom Groots Wout!

Voor mij voelt het leven vaak als balanceren op het randje van net genoeg opvallen zodat je niet vergeten wordt en net niet te veel opvallen zodat mensen ècht iets van je vinden.

Alsof er een rem op zit. Alsof er iets in mijn hoofd zit dat me kleiner houdt dan ik werkelijk ben. Iets dat zegt; ‘blijf onder het maaiveld’, maar eigenlijk zou het los willen gaan. Maar dat enge los gaan betekent een kans op falen of afwijzing. Een kans om raar of extreem gevonden te worden.

Maar er zijn momenten, vaak midden in de nacht, dat ik wakker lig te dromen. Ineens is de ketting die mij veilig vastgebonden houdt even doorgeknipt. Ik zie waanzinnige mogelijkheden. Wat ik werkelijk zou willen doen. Ik leg verbindingen in mijn hoofd die bij daglicht veel te riskant lijken, maar op die momenten perfect voelen. Pure vrijheid. Herkent iemand dit?

Soms (steeds vaker) besluit ik een van die ideeën uit te voeren bij daglicht. Als al het piekeren weer terug is, maar ik nog durf te vertrouwen op die bijzondere ingeving van de vorige nacht. ‘Fuck it, ik ga ervoor’. Schijt aan alles wat onmogelijk lijkt.

Vorige week een DAAGje uit met rolstoeltennisser Sam Schröder is een mooi voorbeeld. Met een tennisveld naar een ondernemer toe gaan om te spelen om €1000. Wie bedenkt nou zoiets? Een impulsief idee waarvoor ik mijn angst dat het zou mislukken echt weg heb moeten stoppen. De eerste vijf telefoontjes naar ondernemers dacht ik letterlijk, waar ben ik in godsnaam mee bezig? Ik kreeg in eerste instantie flinke weerstand. Nee Nee Nee. Geen ondernemer durfde het aan. Uiteindelijk een ja. Iemand die luisterde naar zijn gevoel. Nu speelt Sam straks tegen velen. Let maar op.

Als ik niet keihard was gaan staan voor dat idee, mijn angst niet aan de kant had gezet en het niet groter had gemaakt dan het misschien was, was er niemand in meegegaan! Zie: https://www.youtube.com/watch?v=CrwHlfpBRpk&t=57s

Hetzelfde geldt voor de aflevering Kwetsbare Heldin zoekt Held eerder deze week. En ik kan je verzekeren dat er een man heeft gereageerd. Zie: https://www.youtube.com/watch?v=sQ0TJrFkjkM

Gisteren gooide ik een oproep online, waarin ik zocht naar een ondernemer met een droom, die een hoofdrol wilt spelen in een video die ik mag maken voor Oxfam Novib. Het stroomt binnen met mails. Mensen hebben grootse dromen. Ik heb verschillende mails met tranen in mijn ogen gelezen.

Van een ondernemer die zoveel mogelijk gestreste mensen kennis willen laten maken met Yoga, tot een internationale kunstvorm in stand wil houden, tot iemand die van bijna zelfmoord naar een eigen bedrijf is gegaan, tot een stichting die begonnen is om internationaal kinderziektes te gaan bestrijden.

Vandaag heb ik zelfs 1.5uur aan de telefoon gezeten met een vrouw van 39 die nog maar voor 2% ziet. Ze belde mij op omdat een mail sturen voor haar wat lastiger ging. Ze werd op haar 28e van de ene op de andere dag nagenoeg blind. Huilend vertelde ze me hoe ze droomt van onafhankelijkheid en de Paralympische spelen als skiër. Geweldig toch?

Het is nu 02.00uur. Ik heb zo een moment van vrijheid in mijn hoofd en die wil ik graag gebruiken om de volgende woorden uit te spreken die mijn fantastische mentor Rob Meesen altijd aan mij schrijft als het bedtijd is, DROOM GROOTS!

Mijn punt van dit verhaal. Luister naar die droom als de ruis er even niet is en onderneem meteen actie: FUCK IT! GA ERVOOR. (mijn woorden)

Wout

Bijzondere coaching meemaken? Ik DAAGje graag Uit. Zie www.kwetsbareheld.nl/daagjeuit.

Foto: Emmily B.