In gesprek met topatleet Eelco Sintnicolaas over prestatiedruk.

In gesprek met topatleet Eelco Sintnicolaas over prestatiedruk, zijn recept voor succes en het blijven volhouden van topsport.

Ooit waren we als jonge atleten aan elkaar gewaagd op de meerkamp (atletiek), vervolgens specialiseerde ik me op het polsstokspringen en stopte met de sport in 2012. Ik presteerde niet meer en de druk werd mij te groot. Ik wilde ontsnappen uit die wereld. Eigenlijk weg van mezelf en de angst.

Maar Eelco ging door en gaat door. En door. Dat heeft me altijd geïnspireerd en doen afvragen, wat als?! Wat als ik was doorgegaan? Had ik dan toch de top gehaald? Of was ik gewoon geen echte topsporter?

Eelco behaalde al vele medailles op internationale toernooien en is nog niet klaar. Dit jaar haalde hij op 30 jarige leeftijd een nieuw Nederlands record op de tienkamp. Dat is groots. Veel mensen geloofden er niet meer in. Hij wel.
Ook bij Eelco gaat het lang niet altijd zoals hij hoopt of van hem verwacht wordt. Soms blessures of net niet in vorm op het juiste moment. Vorige week moest hij stoppen na zeven onderdelen tijdens het WK atletiek in London, maar gisteren stond hij al weer de sterren van de hemel te springen op de markt in Apeldoorn.

Wat mij betreft één van de grootste atleten in Nederland van de afgelopen tien jaar.