Maakexperiment. Twee ‘makers van film’ in gesprek: De Vlogkast.

Wat houdt ons creatieven bezig? Hoe kijken wij naar het maken van video? Hoe komen we tot een verhaal? Wat maakt ons onzeker? Waar zien we onze eigen toekomst? etc. etc.

Vorig jaar ontmoette ik filmmaker Kris Pouw. We hadden meteen een goede klik. In korte tijd werden we vrienden en deden we een aantal opdrachten samen. O.a. voor uitvaartverzekeraar DELA, de brandweer van Amsterdam en voor Oxfam Novib. Kris de echte filmmaker, ik de presentator/ avonturier met een simpelere Point-and-Shoot camera in mijn hand. Twee verschillende stijlen. De films werden allemaal goed ontvangen.
We hebben met regelmaat gesprekken over wat ons bezighoudt in het leven. Die gesprekken zijn steeds interessant. We inspireren elkaar.

Vorige week kregen we het gekke idee om die gesprekken te filmen en online te delen. Vandaag hebben we dit een keer uitgeprobeerd.

We zijn niet begonnen met een uitgesproken onderwerp, of een duidelijke lijn in het gesprek. Leuk was het zeker en we willen het snel weer proberen en dan met een duidelijker onderwerp, of vraagstuk.

We zijn erg benieuwd naar jullie ideeën? Wat zouden jullie willen zien? Wat gaat er hier nog niet goed? Of juist wel? Wat denken jullie van de lengte? etc.

We zijn blij met alle feedback!

Groeten, Wout (en Kris)

Deze film maakten Kris en ik samen: https://www.facebook.com/oxfamnovib/videos/1474933422527401/