Voor jezelf kiezen

Gisteren nacht zat ik om 02.00uur achter mijn laptop om een film voor een klant af te maken.
Ik was er al dubbel zo lang mee bezig dan de tijd die ik ervoor had ingepland.

Een kritische stem in mijn hoofd zei steeds maar weer: ‘Nee, dit is het niet. Dit is niet de kern van wat die man mij wilde zeggen’. En dan begon ik maar weer opnieuw door het materiaal te speuren.
Een andere stem zei op hetzelfde moment: ‘Wout, je moet nog heel veel doen deze maand. Schiet nou op.’
En toen ik mijn tanden uiteindelijk ging poetsen, begon zelfs de spiegel tegen mij te praten: ‘Je gaat te laat naar bed!’ (Diezelfde spiegel die laatst nog tegen me zei dat ik mezelf toch onmogelijk kon afwijzen).

Net, 10 minuten geleden heb ik besloten om een bijzondere (nieuwe) klant op te bellen en eerlijk te vertellen dat het me deze maand niet gaat lukken om de afgesproken film voor ze te maken. Met pijn in mijn hart. Kwetsbaar. Een gevoel van schaamte. Auw.

Ik kreeg net een appje van hem: Geen probleem Wout, we gaan er iets moois van maken. In September. Dit soort dingen gebeuren (mij ook).

Ik voel me bevrijd. En weet weer waarom ik dit platform ooit Kwetsbare Held noemde.

Foto Emmily B.com