Ik ben Wout van Wengerden (16 februari 1987). Opgegroeid in de Purmer polder in Noord-Holland. Zoon van Koos en Fieke. Broer van Siem en Jan. Oud topsporter (polsstokhoogspringen), nu levend van Kwetsbare Held.

Als polsstokhoogspringer probeerde ik lange tijd mee te doen op het hoogste niveau. Ik kwam een heel eind. Meerdere keren werd ik Nederlands kampioen. Het gevoel van vliegen. Mooie vrouwen. Groot publiek. Aandacht. Applaus. Heerlijk! Wat een avontuur.OVER WOUT


Leven na de topsport

Toch lag de lat op een gegeven moment letterlijk en figuurlijk te hoog. Ik ging me afvragen of ik wel voldeed. Prestaties bleven uit en na een tijd van sukkelen en blessureleed, stopte ik in 2012.  Het was ook een kleine wereld en ik wilde meer zien, dus op naar het volgende. 

Met een camera en een grote set vragen ben ik het leven te lijf gegaan. Kwetsbare Held werd geboren. Mijn eigen speeltuin en laboratorium. Ik begon mensen te interviewen en allerlei dingen uit te proberen. Leren over het leven. Mijn nieuwsgierigheid en verwondering achterna.

Dus Kwetsbare Held

Al snel begon ik te zien hoe vaak ik uit angst om te falen mezelf verstop(te). 

Op verschillende manieren en in verschillende vormen. Of het nu is in het uiten van mijn gevoel, mijn verlangens, het aangaan van confrontaties, volgen van mijn dromen of in de liefde. En dat voelt niet goed.

Kwetsbare Held begint bij een enorm sterk verlangen om helemaal vrij te kunnen zijn wie ik ben. Schaamteloos, zonder masker. 

En dat is een flinke uitdaging. 

Ik probeer het steeds weer aan te gaan en er zo achter te komen wie ik ben. STEEDS MEER WOUT

Deze reis brengt mij veel bijzondere ontmoetingen en lessen en is zonder twijfel het mooiste avontuur dat ik mij kan bedenken. 

Het brengt mij steeds meer Wout. Dus als je wilt weten wie ik ben, reis mee! 

Met Kwetsbare Held hoop ik een veilige ruimte te creëren voor iedereen die wilt ontdekken wie hij of zij is. 

Ik heb een paar belangrijke mensen in mijn leven gevraagd om mij in één woord te omschrijven.

Bevlogen, vriend, enthousiast, diep, twijfelaar, liefdevol, betrokken, Jedi, energie, schatgraver, opbeurend, stuiterbal, open, ontwapenend, goudenpik, intens, spring in het veld, allesovertreffend, broer, onderzoeker, moderne ontdekkingsreiziger….


volg mij