over Wout

 


over Wout

 

 

Ik ben Wout van Wengerden (30). Voormalig topsporter, zoeker, denker, nieuwsgier, maar ook twijfelaar. Ik ben meervoudig Nederlands kampioen polsstokhoogspringen.

Lange tijd stonden al mijn keuzes in het teken van de sport. Ik verhuisde in totaal 15 keer, waaronder naar Duitsland en Frankrijk om daar met de wereldtop en beste coaches te kunnen samenwerken. Ik stopte in 2012 met springen.

Bekijk mijn verhaal in het programma ‘Achter de voordeur’: bekijk de video >

Na mijn carrière als topsporter ben ik het platform Kwetsbare Held gestart om antwoord te vinden op een aantal van mijn diepste levensvragen. Het is een plek geworden waar ik vrij kan experimenteren, mijn inzichten en ontmoetingen met bijzondere mensen deel. Het voelt als een laboratorium.

Tijdens deze zoektocht werd ik me bewust, dat ik moeilijke dingen heel vaak uit de weg ging. Ik schaamde me. Ik was bang dat mensen mij zouden afwijzen of uitlachen als ze de echte Wout zouden zien. Steeds vaker ontdek ik dat juist het tegenovergestelde gebeurt als je kiest om het aan te gaan. Het brengt juist verbinding.  

Kwetsbare Held is nu mijn bron van inkomen. Dit groeide organisch. Zeker in de eerste jaren was het zoeken. Het begon met spreken voor groepen. Met steeds meer regelmaat kwam er een nieuwe opdracht.

Door spontane ontmoetingen in de trein, bij bushaltes of op andere plekken ontstond mijn DAAGje uit. Ik had leuke gesprekken en kreeg steeds vaker de vraag of ik nog eens verder wilde kletsen, omdat het ze wat opleverde. Ik merkte dat kletsen alleen vaak niet genoeg was. Mensen moeten zelf ervaren dat ze tot iets in staat zijn. Dat doen we tijdens zo een DAAGje uit.

Ik verzamel al jaren verhalen. Dat doe ik vaak met een camera in mijn hand. Ik wil dat mensen mensen mee kunnen beleven en leren. Ik ben er handig in geworden. Ik vang steeds meer verhalen in opdracht en voel me de laatste tijd steeds meer filmmaker

Welkom op Kwetsbare Held!